Det är en besviken Karl-Erik Nilsson som tar till orda när DN ringer upp på tisdagen. Samtidigt, menar Svenska fotbollförbundets ordförande, är det bra att frågan om ett ersättningstak nu har retts ut.
– Naturligtvis är vi besvikna, men i det här fallet fick vi inte gehör för våra synpunkter så nu får vi förhålla oss till det, säger Karl-Erik Nilsson.
Han uppger att SvFF i och med tisdagens besked återigen utreder huruvida förbundet ska lämna Riksidrottsförbundet – ett hot man också framfört tidigare.
Men vilka de eventuella konsekvenserna skulle bli vill Karl-Erik Nilsson inte spekulera i än.
– Man kan konstatera att idrotten är oerhört sammanflätad och komplex så det finns ingen ‘quick fix’. Vi måste utreda detta ordentligt och vara medvetna om konsekvenserna av att lämna.
Frågan om ett ersättningstak inom svensk idrott har varit infekterad sedan i somras. Då lämnade Svenska triathlonförbundet in en motion där man föreslog ett tak på max tio procent av de över 600 miljoner i statliga stöd som fördelas till 72 enskilda idrottsförbund.
Trots att Riksidrottsstyrelsen gav motionen kalla handen röstade stämman ja och förslaget klubbades igenom på Riksidrottsmötet.
RF-bidragen är tänkta att användas till central verksamhet och består av ett organisationsstöd, fyra olika verksamhetsstöd samt projektstöd och uppdragsersättning. Det baseras på en rad kriterier, däribland antalet idrottsföreningar och antalet aktiva idrottare.
Enligt SvFF, som i nuläget får 14 procent av det totala stödet och är enda förbund att drabbas, skulle det nya taket innebära minskade intäkter som uppgår till omkring 25-30 miljoner kronor. Något som förbundet menar främst slår mot barn- och ungdomsfotbollen.
I augusti begärde SvFF därför att ersättningstaket prövas rättsligt med utgångspunkten huruvida det är lagligt att Riksidrottsmötet beslutar om fördelningen av statligt stöd.
Även med tisdagens besked som slår fast att ersättningstaket inte bryter mot några lagar har SvFF inte ändrat ståndpunkt i frågan.
– Vi tycker ändå inte att det här är rättvist och det måste vi föra en dialog med RF:s ledning om för att se vilka konsekvenserna blir. Vi måste också föra en dialog med regeringen om man ser en problematik i att en stämma kan hantera frågor där det är skattemedel involverade, säger Karl-Erik Nilsson.
Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, konstaterar i sin tur att skiljenämndens besked var nödvändigt för att komma vidare.
– Så länge det var oklart om taket var legalt eller inte hade vi ett problem. Nu har vi fått veta spelförutsättningarna och då klarnar det väldigt mycket, säger Eriksson.
Hur ser du på att Svenska fotbollförbundet ändå hotar att lämna RF?
– Det är inte första gången i idrottssammanslutningars historia som det tycks olika, det kallas demokrati. Jag är ganska övertygad om att vi tillsammans kan hitta en lösning.
Vilka konsekvenser hade ett SvFF-uttåg fått för er?
– Om man bryter upp och lämnar så blir ett problem att alla som har med idrotten att göra försvagas. Men den första punkten blir att klara ut vilka konsekvenser detta har för det vet vi inte än. När det är gjort får man ha ett resonemang. Vi har haft takbelopp förr så det är inte första gången vi är konfronterade av problematiken, säger Björn Eriksson.