Förra våren gick företagets förslag på förändringar vid Hasselbacken ut till samråd. Nu har ett nytt förslag tagits fram efter medborgarnas synpunkter, men målet är fortsatt detsamma: att Hasselbacken ska bli mer levande än det är i dag.
– Vi vill göra den här platsen mycket mer tillgänglig för allmänheten. När man går förbi ser det inte speciellt inbjudande ut och då kommer det inte naturligt att gå upp och titta förbi, säger Ingmari Pagenkemper.
För att göra området mer tillgängligt vill hon och hennes kollegor återbygga några gamla och bortglömda stigar som börjar på Djurgårdsvägen och leder upp mot Hasselbacken.
– Det kommer att bli en väg som vi tror att folk kommer vilja nyttja och då hamnar man automatiskt här.
När Hasselbacken presenterade sitt ursprungliga förslag förra våren möttes det av en del kritik och i september genomfördes en demonstration för att stoppa planerna. Demonstranterna menade då att de nya hus som Hasselbacken planerar att bygga hotar områdets historiska karaktär.
– Jag tycker att det är bra att alla har möjligheten att föra fram sina åsikter och jag ser det som positivt att vi blir ifrågasatta för då blir slutprodukten så bra som möjligt, säger Ingmari Pagenkemper.
Om förslaget godkänns av Stockholms stad kan det överklagas av medborgarna, vilket gör att det inte finns något planerat öppningsdatum. Men Ingmari Pagenkempers förhoppning är att de ska kunna påbörja arbetet, som ska pågå i ungefär 1,5 års tid, innan sommaren.
– Vi har gjort ett gediget arbete där vi bland annat sett över hur trädens rötter växer, så att vi inte ska skada dem och vi hoppas att det nya förslaget ska godkännas. Men det finns såklart en risk att det överklagas och att den processen drar ut på tiden, säger hon.
En del i arbetet är att Moriska paviljongen, som brann ner 1923, och Gubbhyllan, som i dag står på Skansen, ska byggas upp på samma platser som de ursprungligen stod på.
I bottenplan på de nya husen ska det finnas kaféer och restauranger samtidigt som det ska finnas möjlighet för hotellverksamhet och konferensrum på övervåningarna.
– Oavsett om det har varit midsommarafton, påskafton eller någon annan högtid har folk samlats här för att fira och det vill vi ta tillbaka, säger Ingmari Pagenkemper.